På fredag, 19 Februar 2016, for å være nøyaktig, kom Google med en dramatisk nyhet om at de ikke lenger vil vise tekst annonser på høyre side av Google sitt søk med umiddelbar virkning.

Screen Shot 2016-02-29 at 14.58.45

Konsekvensen er langt høyere konkurranse om hvilke annonser som blir vist i Google sitt søkeresultat. Dette kan bety trøbbel for de bedriftene som administrerer sine egne Google søkekampanjer uten å ha verken tid eller kompetanse til å optimalisere sine annonser. Optimalisering av parametre som kvalitetsscore og adrank vil bli helt avgjørende for hvem som får muligheten til å få gode plasseringer for sine annonser i Google sitt søk.

Vi har lagt merke til at Google nå på svært mange søk viser fire annonser i toppen. Google har bekreftet at fire istedenfor tre annonser kan vises for forretningsbaserte søkeord på toppen av søket og opptil 3 annonser i bunnen. Med forretningsbaserte søkeord mener Google søkeord som ikke er informasjonsbaserte søk, men søk som gjøres av brukeren med den intensjon å handle en tjeneste eller et produkt. Google bruker eksempler som “hoteller i Oslo” eller “bil forsikring” som eksempler på dette.

Det eneste unntaket er produktoppføringsannonser som beholdes i margen. Dette er annonsene som er forbeholdt nettbutikker som selger produkter online. Disse annonsene blir stadig viktigere for nettbutikker som kan «streame» hundrevis av produkter her.

Det er mange fordeler med annonser på toppen av søkeresultatet. Man kan vise direktelenker til undersider på nettsiden, telefonnummer, kart, åpningstider mm. direkte i annonsen. Med mer fristende annonser blir gjerne også effekten høyere. Dette er også årsaken til at Google har gjort de grepene de har gjort, å få vist mer relevante annonser som deres brukere klikker på. For når alt kommer til alt, så ønsker Google å sørge for at deres tjeneste er brukervennlig for de som søker.

Gjennom vår bedriftsavtale kan du trygt sette jobben bort til oss og bli sikret gode plasseringer for dine annonser i Google sitt søkeresultat: https://nettsideportalen.no/bedriftsavtale/